Balog szerint méltó helyre kerül majd a Wallenberg iskola

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Jó híréhez méltó körülmények közé költözik majd a fővárosi Raoul Wallenberg szakközépiskola – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden az M1 aktuális csatorna délutáni híradójában.

Balog Zoltán fotó Kovács Attila MTIA híradóban elhangzott, hogy a szülők és tanárok hétfő délután gyűlést tartottak. Az iskola honlapján aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az ezer tanulónak és száz dolgozónak máshol kell elkezdenie a következő tanévet.     Budapest egyetlen egészségügyi, szociális és pedagógiai képzést biztosító szakközépiskolájának azért kell székhelyet váltania, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek szüksége van az épületre – mondták a Híradóban.

Balog Zoltán tárcavezető az M1-nek elmondta: a szakközépiskolának azért kell kiköltöznie az épületből, mert az az NKE Ludovika Campusának része.

A miniszter ugyanakkor kiemelte, szeretné megnyugtatni a tanulókat és a diákokat: végleges döntés még nem született. Balog Zoltán közölte: olyan megoldásban érdekeltek, hogy az ottani pedagógiai munka és teljesítmény ne kerüljön méltatlan körülmények közé.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]