Az óbudai zsidó közösség két tagját inzultálták verbálisan a Szukkot alatt

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Hírek - lapszemle

Antiszemita incidensek érték az óbudai zsidó közösség két tagját Budapesten a Sátoros ünnep alatt. A történetről az érintettek számoltak be a Tett és Védelem Alapítványnak.

A tev.hu beszámolója szerint egy III. kerületi bár és lottózó italozó vendége “buzi zsidók” kiáltással fogadta a helyiség előtt elhaladó család tagjait, köztük egy négyéves kisgyermeket. A sértést legalább három alkalommal ismételte meg, miközben nevetett és karjaival gesztikulált. Szombat lévén a sértett nem használta mobiltelefonját, hogy dokumentálja az esetet, de elmondása szerint az elkövető rendszeres vendége a Timár utca és a Lajos utca sarkán található lokálnak.

Úgy vélte, hogy a söröző működtetőjének is felelőssége van abban, hogy milyen vendégeket fogad, más szórakozóhelyiségekhez hasonlóan megválogathatná a kliensi kört. A sértett megjegyezte, ha megismétlődik az eset, akkor rögzíti az incidenst és feljelentést tesz a rendőrségen.

A másik esetben a közösség egyik rabbiját érte inzultus. Az alig egy éve Budapestre érkezett rabbit “Sieg heil” köszöntéssel és karlendítéssel üdvözölték a nyílt utcán.

[popup][/popup]