Nem volt kém a fiunk – mondják az ISIS által kivégzett palesztin fiatal szülei

Írta: Szombat/444.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az ISIS arról tett közzé videót az interneten, ahogy a terrorszervezet gyerekkatonái kivégeznek egy izraeli kémet. A videón egy gyerek lövi tarkón a narancssárga kezeslábasba bújtatott rabot.

 

Képkivágás

A kivégzett Mohamed Muszallam szülei fiuk fényképével (Fotó:AFP/AHMAD GHARABLI)

 

A 19 éves áldozat, akit a Moszad ügynökének tartottak, egy palesztin srác Kelet-Jeruzsálemből, Mohamed Muszallamnak hívták. Szülei a Haaretz c. izraeli lapnak azt mondták, hogy fiuk három hónapja utazott el. Egy reggel pénzt kért az apjától, mondván, egy kurzusra szeretne beiratkozni Rishon Lezion városban. Apja adott neki pénzt, de a fiú nem jelentkezett többé. Később derült ki, hogy Mohamed Szíriába ment, hogy az ISIS oldalán harcoljon.

Képkivágás

Részlet az iszlámisták által közzétett videófelvételből,

A dzsihadisták videóján a szerencsétlen fiú persze elismeri, hogy az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak kémkedett. A szülei viszont mást mondanak. Az apa szerint az iszlámisták azért ölték meg a fiukat, mert ott akarta hagyni őket, miután megcsömörlött az ISIS gátlástalan brutalitásától. A fú kapcsolatban áll Jeruzsálemben maradt öccsével, és figyelmeztette: ne higgyen el semmit, amit az ISIS propaganda-videóin lát.

Az idősebb Muszallam szerint a fia otthagyta a dzsihadistákat és Törökországba próbált eljutni, de egy ellenőrző ponton az ISIS fegyveresei elkapták. Az apa tagadja, hogy fiúk az izraeli hírszerzés számára kémkedett volna.  Nem is érti – magyarázta az újságírónak – miért ment Mohamed Szíriába, és úgy véli, talán elkábították, hiszen a fiútól távol állt az iszlámisták gondolkodásmódja .

 

 

 

 

 

Címkék:gyerekkatona, ISIS, kivégzés

[popup][/popup]