Antiszemita imámot menesztett egy német iszlám közösség 

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A németországi Milli Görüs nevű iszlám közösség felmentette tisztségéből azt a bonni imámot, aki az Instagramon közzétett videójában antiszemita, gyűlöletkeltő megjegyzéseket tett.

2021 májusában – tudósít az euronews honlapja – Ensar Isik imám több mint egyórás videót töltött fel a platformra az Izrael és a palesztinok közötti konfliktusról. Ebben Isik “népirtással” vádolta Izraelt, “pontosan úgy, mint ami annak idején a zsidókkal történt Németországban” – írja a Die Welt.

A 10 ezer fős Milli Görüs (“nemzeti nézőpont”) egyébként maga is szélsőséges szervezet, a német alkotmányvédelmi hivatal is nyilvántartja, mivel kontaktusai vannak a Muszlim Testvériséggel éppúgy, mint török szélsőjobboldaliakkal.

Amikor Izraelt “országnak” nevezte, Isik az ujjaival idézőjeleket formált a levegőben. “A zsidókat békésen fogadták a muszlimok Palesztinában. Mi sem vagyunk a zsidóság ellen. (…) Mi a cionisták ellen vagyunk” – állította az imám, hozzátéve, hogy “sajnos” azonban a cionisták 99,9 százaléka zsidó.” Idézte a nácik jelmondatát is: “Jedem das Seine”, azaz mindenkinek a magáét.

Teljes cikk

[popup][/popup]