Állítólag Izraelnek kémkedett – saját családja végezte ki

Írta: Shiri Zsuzsa/MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

A Gázai övezetben egy palesztin család maga végzett az egyik tagjával, aki a Hamász szerint Izraelnek kémkedett – jelentette pénteken a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet. 

Hamasz harcos – Képünk illusztráció

Ahmed Barhúmot azzal vádolta a Hamász, hogy három vezetőjének célzott kivégzéséhez szolgáltatott információkat Izraelnek 2014-ben, az ötvennapos Erős szikla hadművelet idején.

Az árulással gyanúsított személyt az egyik családtag lőtte agyon, miután a bűnösségét bizonyító dokumentumokat kapott a Hamásztól. A kivégzésről maga a család értesítette a nyilvánoságot, de az nem derült ki a családi bejelentésből, hogy személy szerint ki hajtotta végre az ítéletet a rokonságból.

“Vallási és morális kötelességünktől vezérelve kivégeztük Ahmed Bahún árulót, miután átadták nekünk az ellenállás frakciói” – hangoztatta a család az általa kiadott közleményben. A Barhúm család az egyik legnagyobb Rafahban, közismerten kiváló a kapcsolata a Hamásszal.

A Hamász is kiadott egy közleményt, amelyben méltatták a család tettét, “nemességét és mély azonosulását az Izraellel szembeni ellenállással”. A szervezet a 2007-es gázai hatalomátvétele óta százkilenc embert ítélt halálra, és legkevesebb huszonöt esetben végre is hajtották az ítéletet.

Az izraeli hadsereg 2014 augusztusában egy éjszakai légicsapásban egyszerre végzett a Hamász három déli parancsnokával: Raed al-Attarral, Mohamed Abu Smallával és Mohamed Barhúmmal.

 

[popup][/popup]