Allah akbart kiabálva megkéseltek egy zsidó férfit Franciaországban

Írta: origo.hu / 24.hu / Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Megkéseltek egy zsidó férfit Franciaországban. A támadó a szemtanúk szerint “Allah Akbart” üvöltött a késelés közben.

Egy 62 éves járókelőt minden előzetes vita vagy szóváltás nélkül megkéselt egy férfi. Később azt mondta, hogy azért, mert kipát viselt.

Strasbourg

Katonák a Strasbourg-i utcán. Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Claude Truong-Ngoc

A megszúrt férfi nem esett össze, sőt, még volt annyi ereje, hogy megakadályozza, hogy a támadó még egyszer megszúrja. A támadó elmenekült, a férfi pedig betámolygott a közeli étterembe. Ott ő maga húzta ki saját hasából a kést, a személyzet pedig azonnal hívta a mentőket és a rendőröket.

Az áldozatot egy strasbourgi kórházba szállították péntek reggel, állapota már stabil. Azt mondják, ha a támadója egy-két centivel arrébb szúrja meg, akkor meghal.

A támadót nemsokára elfogták. Kiderült, hogy 2010-ben egy strasbourgi trafikban már megtámadott egy zsidó embert, őt is összeszurkálta. Megúszta a börtönt, mert a pszichiáterek szerint elmebeteg. Néhány évig kezelték, de mint most kiderült, egy idő után egyszerűen kiengedték. Azt mondta a rendőröknek, hogy a zsidó világ-összeesküvés ellen harcol így.

Strasbourg főrabbija, René Gutman azt mondta, hogy a támadó Allah akbart kiabált, amikor megszúrta a 62 éves, háromgyerekes apát.

Egyelőre semmilyen szélsőséges szervezet nem vállalta magára a támadást.

[popup][/popup]