Gal Gadot a zsidómentő szerepében

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Gal Gadot izraeli színésznő főszereplésével készül film Irena Sendlerről, aki zsidó gyerekek ezreit mentette meg a II. világháború és a holokauszt alatt.

Gal Gadot

A lengyel katolikus Sendler szociális munkásként dolgozott – írja a hír kapcsán a 24.hu -, a háború idején pedig részt vett a Żegota (Zsidómentő Tanács) ellenállási mozgalomban a németek által megszállt Varsóban. Társaival együtt 2500 zsidó gyereket mentett ki a varsói gettóból, majd hamis papírokkal ellátva, családoknál és árvaházakban helyezte el őket.

Sendlert 1943-ban a Gestapo letartóztatta, kegyetlenül megkínozták, majd halálra ítélték, de a Żegota közbenjárásável, mely megvesztegette a németeket, a végül megmenekült. Sendler a háború végéig rejtőzködve élt és tovább folytatta a zsidó gyerekek mentését.

Az izraeli színésznő férjével, Jaron Varsanóval és újonnan alapított produkciós cégükkel, a Pilot Wave-vel valósítja meg a projektet. Justine Juel Gillmer írja a Warner Bros-nál készülő film forgatókönyvét, de arról még nincs hír, mikor forgatják le a filmet.

[popup][/popup]