A TEV feljelentette Bencsik Andrást a Hamász-terror mentegetéséért  

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Demokrata főszerkesztője szerint a palesztin terroristák csak „kitörtek a gettóból”, az izraeli hadsereg válasza pedig „gyakorlatilag egy népirtás” volt.

Sajtóklub (2024-05-26) – HÍR TV

Kövessenek minket közösségi felületeinken! ► Facebookon: https://www.facebook.com/hirtv/ ► Honlapunkon: https://hirtv.hu/ ► Instagramon: https://www.instagram.com/hirtv_official/ ► TikTok-on: https://www.tiktok.com/@hirtv_hu

A Tett és Védelem Alapítvány honlapja ismerteti a részleteket.

Régen hallott, de ismerős tónusban szólalt meg a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorában az Izrael és a Hamász háborújával kapcsolatban. Bencsik András azt mondta, hogy amikor tavaly október 7-én a palesztin terroristák

„elég nagy pusztítást végeztek, hát kitörtek a gettóból”, az izraeli válasz „gyakorlatilag egy népirtás” lett, amely szerinte jelenleg is zajlik.

A hetilap főszerkesztője azt állította, Izrael annyi civilt mészárolt le, hogy az mindenkinek, még az Egyesült Államoknak is a torkán akadt.

Mint fogalmazott, „az sem volt piskóta”, amit az iszlamisták műveltek az izraeli áldozataikkal, de szerinte a Hamász nem ok nélkül követte el a terrortámadást, „mert rohadt dolog gettóban élni generációk óta”. Izrael viszont „egy rendkívül rossz agresszív választ” adott, amelyik egyre „brutálisabb ellenhatást” vált ki.

Bencsik András mindezzel nem kevesebbet állít, mint hogy a palesztinok állítólagos „gettóléte” kellő indokot szolgáltathat 1200 férfi és nő, idős és gyermek legbrutálisabb lemészárlására, megcsonkítására, megerőszakolására, részben élve történő elégetésére, kisbabák lefejezésére, 240 civil túsz Gázába hurcolására. A gettó szó használatával a palesztinokat láttatja „új zsidókként”.

A TEV ezért feljelentést tett Bencsik András ellen garázdaság szabálysértés miatt, mivel „a hivatkozott mondat véleményünk szerint kihívóan közösségellenes, a társadalmi együttélés szabályaival, közösségi normákkal nyíltan szembehelyezkedik, és alkalmasak arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen.”

Bencsik András 1989 előtt a Népszabadság pártrovatának munkatársa volt, majd 1990 után átnyergelt a szélsőjobbra. A kilencvenes évek közepén még azt hirdette, hogy „Magyarországon a fő ellentét a nemzeti és a kozmopolita törekvések között” áll fenn, „a szabad demokraták tudatosan erősítik zsidó imázsukat”. Őtőle származik az a meglátás, hogy „az a szolid tőke, amit a zsidók Auschwitz után megkaphattak, kimerült”, és „a világnak ma már jogában áll, hogy a zsidókkal úgy beszéljen, mint bárki mással.” Könyvesboltjában testvérével együtt holokauszttagadó könyveket és videókat árusított. 2002-ben egy tál fekáliához hasonlította Kertész Imre Nobel díját. 2007-ben egyik alapítója volt a Jobbikhoz kötődő, paramilitáris Magyar Gárdának.

TEV.hu

[popup][/popup]