A telepesek elégedetlenek Netanjahuval

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A Jesa Tanács vezető tisztségviselői élesen bírálták a miniszterelnök választások előtti szelektív kampányát.

A Yesa vezetői egy korábbi képen 2017-ben, amikor még elégedettek voltak Netanjahuval (Fotó: Amos Ben Gershom / Izraeli miniszterelnökség)

A telepek vezetőinek rosszallását az váltotta ki, írja az ujkelet.live, hogy Benjamin Netanjahu az előző három választást megelőzően személyesen tartotta a kapcsolatot Júdea és Szamária lakóival és látogatásai alkalmával mindig megígérte, hogy új kormánya minden bizonnyal megoldást fog találni a szuverenitás kiterjesztésére a vitatott terülteken.

A Jesa vezetői azt sérelmezik, hogy világos nyilatkozatok helyett úgy tűnik, a miniszterelnök kizárólag a vakcináról és az arab szektorhoz való közeledésről hajlandó beszélni.

A felháborodást többek között az okozta, hogy Netanjahu látogatást tett a déli beduin táborban, és elkötelezte magát problémáik kezelésére a Miniszterelnöki Hivatal bevonása mellett, miközben a Fiatal Előörsök Fóruma lakói hiába várnak a miniszterelnökre látogatására és ígéreteire.

Az Ynet hírportálnak nyilatkozó források szerint

A telepek vezetői nagyon csalódottak Netanjahu miatt. Nincs a személyéhez köthető jelentős eredmény és még a Likud pártban sincs igazi helyünk – legfeljebb Sheva Stern a 38. helyen. Aki a múltban segített Netanjahunak és bekopogott a Likud szavazói ajtaján – a Szamáriai Tanács vezetője, Joszi Dagan volt, de a történtek után nem lesz egyértelmű a segítsége.

[popup][/popup]