A tartalékos pilóták Halevinek: Ha reformot továbbviszik, a többség abbahagyja a repülést

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Herci Halevi vezérkari főnök szerda este közleményt adott ki, amelyben a tartalékos szolgálatra való jelentkezés megtagadását „vörös vonalnak” minősítette, amelyet nem fogad el.

Képünk illusztráció (Fotó: Izraeli Védelmi Erők)

Az izraeli hadsereg parancsnoka ugyanakkor hozzátette: „biztosítani fogja, hogy az Izraeli Védelmi Erők által végzett feladatok megfeleljenek értékeinek, és azokat törvényesen hajtsák végre”.

A 12-es csatorna Uvda oknyomozó műsora szerint, az izraeli légierő parancsoka menesztett egy tartalékos vadászpilótát, aki arra szólította bajtársait, ne jelenjenek meg a gyakorlaton a kormány igazságügyi reformterve miatt.

A tisztet biztonsági okokból csak rangja és neve héber kezdőbetűjével mint „Gimmel” ezredest azonosították, – noha a múlt héten a 13-as csatornának és a Kan közszolgálati műsorszolgáltatónak is nyilatkozott.

Előzmény: Pilóták és navigátorok kedd este közölték Halevivel, hogy a légierő tartalékos aktív pilótái nem fognak szolgálatra jelentkezni, ha a kormány igazságügyi rendszer meggyengítését célzó jogszabálya elfogadásra kerül.

Teljes cikk

[popup][/popup]