A Sin Bét kihallgatta a dezertált Hamasz-parancsnokot

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat értékes információkat szerzett a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezetről, a terrorszervezet operatív ügynökének kihallgatása során.

A hamászos operatív, Aladdin Husszein (24) 2020. június 28-án úszva próbált behatolni az övezetből Izraelbe, amikor az Izraeli Védelmi Erők csapatai elfogták és átadták a Sabaknak.

A kihallgatás során kiderült, hogy a gyanúsított a Hamász légvédelmi erőinek vezető tagja volt, aki egy családi vita valamint a terrorszervezet üldözése okán hagyta el az övezetet.

Husszein 2013-ban csatlakozott a Hamász katonai szárnyához és 2018-tól letartóztatásáig a terrorszervezet föld-levegő rakéta egységének parancsnoka volt.

Ennek részeként Husszein otthon tartott egy föld-levegő rakétát, és utasítást kapott arra, hogy tüzeljen minden olyan izraeli katonai helikopterre, amely dzsabaliai háza (Gáza északi része) közelében repül át, izraeli katonák megölése vagy elrablása érdekében.

A kiképzése során Husszeint kitanították az izraeli légierőről, a légelhárító felszerelésekről és a megfigyelési módszerekről, hogy felmérje az izraeli légierő tevékenységét a határon és a gázai égbolton.

teljes cikk

Címkék:Hamasz, Sin Bét

[popup][/popup]