A Meretz képviselője a hadműveletek megvétózásával fenyeget

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Dzsida Rinawi Zoabi, a baloldali Meretz párt képviselője vasárnap kijelentette, hogy pártja és az iszlamista Ra’am párt megakadályozhatja, hogy a kormány szükség esetén katonai lépéseket tegyen.

Dzsida Rinawi Zoabi

A vitáról az ujkelet.live tudósít.

,,Bennett tudja, hogy ha a kormány hadműveletet indít, a koalíció elbukik, mert a Meretz és Ra’am nem fognak belemenni ilyesmibe” – nyilatkozta az arab nyelvű Kan Mikan rádiónak.

,,A Meretz és a Ra’am jelenléte a koalícióban tompítja minden katonai döntés erejét. Amint a kormány valami katonai ügyben dönt, a koalíció veszélybe kerül. Ez benne van a koalíciós megállapodásokban. A kormány megállapodott abban, hogy csak gazdasági és polgári ügyekkel fog foglalkozni.”

Rinawi Zoabi képviselő azt állította, hogy a libanoni rakétatámadásokra adott válasz erősebb lett volna, ha Benjamin Netanjahu lenne a miniszterelnök.

,,Bennett tudja, és ez az én értelmezésem, hogy elvesztette a jobboldali szavazókat, és nincs visszaút, ezért meg kell értenie, hogy közelebb van a baloldalhoz”.

A Likud párt válaszul gúnyos kritikát tett közzé, mondván, hogy ,,Bennett kudarcot vallott a vírus ellen azzal, hogy a polgárokat akár hetekig váratja a harmadik adag oltásra, és a biztonsági fenyegetések ellen azáltal, hogy a Ra’amot és a Meretzet bevonta a koalícióba. Egyik párt sem fog soha beleegyezni a szükséges katonai akciókba.”

Teljes cikk

Címkék:koalíció, Merec

[popup][/popup]