A merényletsorozat folytatódik

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Egy palesztin arab hétfőn megpróbált leszúrni egy izraeli katonát Szamáriában, Arieltől nyugatra, közölte az Izraeli Védelmi Erők Twitteren.

A késes merényletkísérlet helyszíne, 2018. október 15. (Fotó: Szamária Regionális Tanács)

A helyszínen lévő katonák tüzet nyitottak a terroristára és megölték.

Izraeli sérültje nincs az incidensnek.

Hétfőn korábban támadás érte a Legfelsőbb Bíróság bíráját a 463-as útvonalon Szamária Binjamin kerületében.

A támadók saját járművükkel eltorlaszolták az utat, megállásra kényszerítve David Mintz bírót. Majd a három palesztin arabból álló csoport kalapáccsal közeledett a kocsijához, de Mintz végül el tudott menekülni a helyszínről.

Az elmúlt hetekben megnőtt a terrortámadások és kísérletek száma.

A biztonsági erők pénteken letartóztattak egy 19 éves palesztin arabot, miután átkutatása során kést találtak nála egy Izraelbe vezető ellenőrzőponton.

A kalkíliai férfit az Elijáhu átkelőnél állították meg a biztonságiak.

A Védelmi Minisztérium nyilatkozata szerint a kikérdezése során a gyanúsított azt mondta az ellenörzőponton lévő őröknek, “Azért jöttem ide, hogy zsidókat öljek.”

A férfit a helyszínen letartóztatták és átadták a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra.

Egy szintén 19 terrorista csütörtökön megkéselt egy 32 éves izraeli tartalékos katonát egy szamáriai katonai bázis mellett, közepesen súlyos sérüléseket okozva az arcán és a felsőtestén.

A helyszínen lévő izraeli katonák tüzet nyitottak a támadóra, akinek sikerült elmenekülnie. Egy gellert kapott lövedék lábon talált és enyhén megsebesített egy 26 éves civil nőt.

A terroristát még aznap éjszaka elfogták a biztonsági erők.

Múlt vasárnap reggel a 23 éves Ashraf Naalwa, a Palesztin Hatóság irányítása alatti Sweika közösség lakosa, fegyverrel a kezében a Barkan Ipari Park Alon Grouphoz tartozó irodáiba ment, ahol egy arab alkalmazottat arra kényszerített, hogy kötözze össze két zsidó alkalmazott, Kim Levengrond-Yehezkel (28) és Ziv Hajib (35) kezét.

A két áldozat: Kim Levengrond-Yehezkel (28) és Ziv Hajib (35)

A terrorista közvetlen közelről először agyonlőtte Yehezkelt, majd hasba lőtt egy harmadik alkalmazottat, végül lelőtte és megölte Hajibot.

Naalwa elmenekült a helyszínről, az izraeli csapatok nagy erőkkel keresik.

Forrás: ujkelet.live

[popup][/popup]