A Mazsihisz támogatja a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mazsihisz székely zászlóval díszített közleményben adta tudtul, hogy támogatja a székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, hogy “az őshonos európai kisebbségek közvetlenül Brüsszelből, a nemzeti kormányoktól függetlenül is kaphassanak a jövőben uniós, kohéziós pénzeket.”

A Mazsihisz közleménye szerint:

A zsidóság elnyomott kisebbségként élt Egyiptom országában, amire 2000 év óta szüntelenül emlékezünk. Bár soha nem állunk a szeparatizmus mellé, de támogatjuk a kisebbségek minél erősebb önrendelkezését – bármely nemzeti kisebbségről legyen szó, székelyről, magyarról, vagy más európai nemzetéről egyaránt. Támogatásunkkal részei vagyunk a magyar kormánytagoktól a főpolgármesterig érő konszenzusnak.

Európai polgári kezdeményezés tűzte ki céljául, hogy az őshonos európai kisebbségek közvetlenül Brüsszelből, a nemzeti kormányoktól függetlenül is kaphassanak a jövőben uniós, kohéziós pénzeket. Ha sikerrel járnak, az Európa-szerte erősíti a kisebbségeket.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vallási közösségként kerüli a pártpolitikai-hatalmi kérdésekben történő állásfoglalást, alapvető kiemelten fontos értékrendi kérdésekben azonban részt kíván venni a fontos társadalmi vitákban. Ezért arra bíztatjuk híveinket, támogassák aláírásukkal a kezdeményezést, amely mögé Varga Judit és Gulyás Gergely miniszterek mellett odaállt Karácsony Gergely főpolgármester is.

 

[popup][/popup]