A Hit Gyülekezetének ex-SZDSZ-es vezetője savazza volt pártját

Írta: Szőnyi Szilárd, Heti Válasz - Rovat: Hírek - lapszemle

A migránsválság miatt a Hit Gyülekezete végleg szakított a liberális értelmiséggel, a párt egykori képviselője pedig – a keresztény cionizmus jegyében – a Beszélőben vitatkozik egykori társaival.

dr_meszaros_istvan_laszlo„Nem én változtam meg, hanem az idők során az SZDSZ lett más párt. A Liberális Internacionáléba való 1993-as belépés, majd a szocialistákkal kötött 1994-es, identitásromboló koalíció lezárta a lehetőségét az SZDSZ polgári irányba való fejlődésének. A párt szövetségi jellege felbomlott, a liberális-konzervatív irányzat pária helyzetbe került, felgyorsult a polgári réteg lemorzsolódása, a politika teljesen balliberális, majd (már 1998-as kiválásom után) ultraliberális irányba tolódott el, ami egyben az SZDSZ-t a társadalomtól is fokozatosan elszigetelte. Rákényszerültem tudomásul venni, hogy az SZDSZ megszűnik a politikai közösségem lenni. Ennek ellenére továbbra is értékelem a szabad demokraták rendszerváltásban és a demokratikus intézményrendszer kiépítésében vállalt történelmi szerepét” – írja Mészáros István László a Beszélő című liberális folyóirat honlapján.

Az SZDSZ egykori politikusa, a Hit Gyülekezete Szent Pál Akadémiájának főigazgató-helyettese azért szólal meg, mert korábban – A Hit Gyülekezetének dzsihádja című írásában – Zolnay János ugyanitt hívta tetemre a szerzőt. Hogyan képviselhet egykori szabad demokrata politikus, aki ráadásul két cikluson keresztül a parlament emberi jogi bizottságának alelnöke volt, a balliberális trenddel ellentétes, a nemzeti önvédelmet hangsúlyozó álláspontot a migránsválságban?

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]