A Harry Potter szerzője ellenzi Izrael bojkottját

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

jk_roelingBrit művészek egy csoportja fél éve közreadott egy nyilatkozatot, amiben Izrael-ellenes bojkottra szólítottak fel. Most újabb levél jelent meg, ami ezúttal a bojkott ellen szól. Az aláírók között szerepel JK Rowling is.

„Nem hisszük, hogy a kulturális bojkott elfogadható volna, és hogy a [korábban] közzétett levél az Egyesült Királyság kulturális világának véleményét képviselné” – olvasható The Guardian oldalán megjelent levélben.

A mostani levélben, amelyet 500 alkotó és a kulturális élet résztvevője írt alá, kihirdetik egy független hálózat létrehozását Kultúrával az Együttélésért néven, amely a brit kulturális élet teljes keresztmetszetét képviseli.

„Azon leszünk, hogy informáljunk és párbeszédre biztassunk Izraelről és a palesztinokról a kulturális és kreatív közösség szélesebb rétegében. Bár talán nem ugyanazt gondoljuk az izraeli kormány politikáját illetően, mind egyformán vágyunk a békés együttélésre.”

Az aláírók egyetértenek abban, hogy az Izrael-ellenes kulturális bojkott „megosztó, diszkriminatív, és nem vezet békéhez.” Ezzel szemben az általuk szorgalmazott párbeszéd és együttműködés megértéshez és általános elfogadáshoz vezet, amiken keresztül eljuthatunk a békéig.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]