A hanuka lángjai mutassák az utat egy élhetőbb világ felé

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Karácsony Gergely főpolgármester facebook oldalán köszöntötte a hanuka ünnepét.

“A sötétség régen nem követelt magának akkora teret, mint napjainkban.

Az elszabaduló gyűlölet háborúkat robbantott ki, ártatlan életek esnek az értelmetlen gyilkolás áldozatául. A magyarországi zsidó közösség és minden jóérzésű ember számára felfoghatatlan tragédia, ami Izraelben történt, és történik ma is nap nap után.

Sokan zuhannak a tehetetlen reménynélküliségbe. Azt gondolják, csoda kellene ahhoz, hogy a világ újra jobb hely legyen. Hogy ne üljön tort a pusztító gyűlölség. De a csodákban hinni kell. Mert csodák bizony történnek.

Hanuka a csodavárás és a fény ünnepe. A világ, Magyarország, így Budapest zsidó közössége a ma kezdődő nyolc napon egy valódi csodára emlékeznek. Arra, hogy a Makkabeusok által megtisztított szentélyben lelt egyetlen napra elegendő olaj nyolc hosszú napon át égett és világította be a szentélyt.

Ezért kell életben tartani a reményt, a hitet, hogy jönnek még jobb idők, hogy valahol a távolban most is ott van a fény. A remény fénye, amely utat mutat mindannyiunknak.

Kívánom, hogy a hanukai menóra sorban felizzó lángjai mutassák meg az utat, egy élhetőbb világ felé, ahol szeretettel és tisztelettel fordulunk egymás felé.

Kívánok Budapest és egész Magyarország zsidó közösségének békét és fényt!

Chag Hanuka Sameach!” – zárul a főpolgármester köszöntője

[popup][/popup]