A Hamász vezetője megköszönte Lavrovnak Moszkva támogatását

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Iszmail Hanije, a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet politikai szárnyának vezetője telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel a Gázai övezet és Jeruzsálem biztonsági fejleményeiről.

Szergej Lavrov és Iszmail Hanije Moszkvában 2020 márciusában

A The Times of Israel tudósítását az ujkelet.live idézte.

A palesztin Sehab hírügynökség szerint Hanije elismerését fejezte ki, amiért Moszkva támogatja a palesztin jogokat az Al-Aksza mecsetet illetően.

A terrorcsoport vezetője azzal vádolta Izraelt, hogy megakadályozza a hívőket abban, hogy eljussanak a jeruzsálemi szent helyre, megtámadja és letartóztatja a hívőket, valamint rongálást folytat.

A Sehab jelentései szerint Lavrov azt mondta, Oroszország „mindig a palesztin nép oldalán állt az önrendelkezési jogukat és a palesztin állam létrehozásához való jogukat illetően”.

Továbbá elítélte a túlzott erő alkalmazását Izrael részéről a civilekkel szemben a fővárosban.

A Hamász csütörtökön felszólította a palesztinokat, hogy mobilizálják magukat a pénteki imára az al-Aksza mecsetnél, a szent hely és Jeruzsálem védelmében.

Nyilatkozatában a terrorszervezet üdvözölte a tiltakozók állhatatosságát, akik „bátorsággal és büszkén hárították el a megszállás behatolását és a telepeseket, és biztosítottak mindenkit arról, hogy az al-Akszának vannak emberei, akik megvédik és óvják tisztaságát, a megszállók csúf agressziójának és terrorizmusának ellenére.”

Teljes cikk

[popup][/popup]