A csendes dzsihád_1.rész

Írta: amichay.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Nagy volt a csend Zvi Yehezkeli körül az elmúlt hónapokban… az izraeli 10-es csatorna arab szerkesztőségének vezetője eltűnt a képernyőről. Bár nem ő az egyetlen jó arab-szakértő újságíró az izraeli médiában, szerintem ő a legjobb, még mindig. Ismerve munkásságát, szokatlan módszereit az információszerzésre, a dokumentálásra, egyre biztosabb voltam benne, hogy valami komoly témán dolgozik.

Csendben, módszeresen, talán titokban is… ám, hogy mennyire titokban, azt csak néhány hete tudom, mióta megjelentek az új tv-sorozatának promóciói: hamis papirokkal, álcázva valódi személyazonosságát, beépült aMuszlim Testvérek szervezeteibe Törökországban, Franciaországban, Németországban és az USA-ban.

Életveszélyes vállalkozás.

Az eddigi sorozatai az iszlámról sem voltak szokványosak, őt soha nem tudták az orránál fogva vezetni az arab médiamanipulátorok…

Módszerei leginkáb a Robert Capa jelmondatra emlékeztetnek – minél közelebb kell kerülni a történések színhelyéhez, attól lesz a kép hiteles.

Eddig is titkolnia kellett izraeli, újságíró mivoltát ahhoz, hogy olyan sozozatokat készítsen, mint az Allah Islam, de most teljesen át kellett alakuljon ahhoz, hogy elhitesse magáról, hogy közéjük tartozik.

A sorozat első epizódjában láthatjuk az előkészületeket és elindulunk Franciaországba, ahol a legtöbb muszlim él ma Nyugat-Európában. A francia hírszerzés egyik a Muszlim Testvérek szervezetéről közölt dokumentuma keltette fel Zvi érdeklődését, ahogy a vele készült interjúban mondja: ott vannak az adatok, olyanok, mint egy fehér lapon a pontok, amelyeket össze kell tudni kötni, hogy a kép láthatóvá váljon. A tv-sorozat pont ezt teszi és ezzel megrajzolja Európa iszlamizációjának jövőképét…

Hát igen, lehet most hörögni, lerasszistázni, iszlamofóbozni, a liberális nyugati kultúra minden szitokszavát üvölteni, de mindezek leperegnek Yehezkeliről, ugyanis ő húsz évnyi tapasztalattal, rengeteg tanulás után az életét kockáztatva vágott ebbe a történetbe: belülről megmutatni, mi is történik az iszlám világban és az milyen hatással lehet a mi kultúránkra, az egész emberiségre.

Sokmillió muszlim biztatta Yehezkelit a folytatásra az Allah Islam vetítése után (a YouTube-on elérhetőek ezek a filmek), akik tudják, hogy a radikális iszlám első áldozatai a békés muszlimok.

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]