A brit neonácik egyik szószólója bevallotta, hogy meleg és édesanyja zsidó származású volt

Írta: hvg - Rovat: Hírek - lapszemle

A brit Nemzeti Frontot otthagyó férfi állítja: csak a szája volt nagy, sosem bántalmazott senkit. Kevin Wilshaw most egy antirasszista szervezetnek dolgozik.

 

 

Habzó szájú, évtizedeken át gyűlölködő, zsidózó náciból antirasszista meleg – elmondása szerint ilyen pálforduláson ment át az elmúlt hónapokban egy brit férfi. Kevin Wilshaw a brit Channel 4 csatornának pakolt ki, szó szerint is: arcát vállalva megmutatta a nyilvánosságnak azokat a náci relikviákat, amelyekkel sokáig körbevette magát, de nemrég dobozba kerültek.

A hálószobája falán horogkeresztes zászló virított, Hitler-szobrot, náci plakátokat, könyveket őrizgetett. A brit Nemzeti Front jól ismert arca volt már a nyolcvanas években: részt vett események szervezésében, felszólalt azokon, még idén is szónokolt. Erőszakos múltját azonban hátrahagyta, elmondása szerint azért, mert támadták a mozgalomban, amiért meleg. Ráadásul felfedte azt is, hogy édesanyja zsidó származású volt. Apja egyébként hozzá hasonlóan erősen szélsőjobbos nézeteket vallott.

Az eredeti cikk itt olvaható.

[popup][/popup]