Aláírták a magyar-izraeli Kulturális Csereprogramot

Írta: Objektív Hírügynökség - Rovat: Hírek - lapszemle

Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára és Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet aláírta a 2009-2011-es évekre szóló magyar-izraeli Kulturális Csereprogramot csütörtökön – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az OKM Sajtóirodája.

Forrás: Objektív Hírügynökség

 

A magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium és Izrael Állam Külügyminisztériuma közötti csereprogram célja olyan kezdeményezések támogatása, amelyek a közvetlen kapcsolatok kialakítását, a meglévő együttműködések megerősítését segítik elő magyar és izraeli kulturális intézmények, valamint művészek, alkotói csoportok, a kultúra területén tevékenykedő civil szervezetek között.

A kulturális együttműködés erősítésének kiemelt aktualitást ad, hogy 2009-ben ünnepeljük a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének huszadik évfordulóját. Ennek alkalmából Izrael Állam és a Magyar Köztársaság közös művészeti programok, fesztiválok megrendezését tervezi, amelyeken a két nép sokszorosan összefonódó kulturális értékei a nagyközönség számára is láthatóvá, hallhatóvá, átélhetővé válnak. A közös programok előkészítését a tavaly Izraelbe akkreditált magyar oktatási és kulturális szakdiplomata, Lányi Eszter koordinálja.

[popup][/popup]