Vadászgépek kísérték a merénylettel fenyegetett izraeli utasszállítót

Írta: 168 óra - Rovat: Hírek - lapszemle

Pokolgépes merénylettel fenyegették meg az El Al izraeli légitársaság egyik repülőgépét: a Párizsból érkező Boeing 767-es gép, fedélzetén 237 utassal szerdán szerencsésen leszállt a Tel-Aviv közelében lévő Ben Gurion repülőtéren, s a szakértők nem találtak robbanószerkezetet a fedélzetén – tudatta az MTI. 

Forrás: 168 óra

Az izraeli közszolgálati tévécsatorna jelentése szerint az El Al légitársaság már napokkal ezelőtt olyan fenyegetést kapott e-mailen, hogy a szerdai, Párizsból Izraelbe tartó 324-es járat ellen pokolgépes merényletet hajtanak majd végre. A légitársaság vezetői azonban az izraeli belbiztonsági szolgálattal folytatott egyeztetés nyomán úgy döntöttek, hogy nem törlik a járatot. A biztonsági intézkedéseket ugyanakkor alaposan megszigorították.

A francia, az olasz és a görög hatóságok pedig – értesülvén a fenyegetésről – országaik légterében elővigyázatossági intézkedésként végig vadászgépekkel kísérték a repülőt, s ugyanezt tette az izraeli vezetés is, amikor a Boeing már a zsidó állam légteréhez közeledett.
 

[popup][/popup]