500 dollárt kapott az, akinek sikerült megsebesülnie

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Április 6-án a Hamász politikai vezetője, Yahya Sinwar kijelentette: “Ledöntjük a határt [Izraellel], és kitépjük a szívüket a testükből.” A Hamász térképeket posztolt Facebookon ügynökei számára az Izraellel közös határtól vezető leggyorsabb útvonalakról izraeli házakhoz, iskolákhoz és a határ közelében lévő napközi otthonokhoz. Ez békés tiltakozásnak hangzik?

Yahyah Sinwar, a Hamasz politikai vezetője a a kamerák előtt buzdítja áttörésre az összegyűlt civileket

Sami Abu Zuhri a szélsőséges Hamász csoport, egy nemzetközileg elismert terrorista szervezet Irán által finanszírozott szóvivője. A Hamász irányítja Gázát, és ártatlan izraeli, amerikai, brazil, kenyai, brit, francia és kínai civileket ölt meg. Az Izraeli Védelmi Erők Gázai Hadosztályának vezető tisztségviselőjeként 2012-14 között távolról megismerhettem Abu Zuhri úrat és más Hamász szóvivőket. Működési mechanizmusuk egyszerű: hazudnak. Hazugságaik támogatják a Hamász kitűzött célját: Izrael delegitimizálását és megsemmisítését.

A nemzetközi média hetek óta beszámol a gázai és izraeli határ között dúló erőszakról. A Hamász továbbra is hazudik a világnak, ezért az igazság ritka beismerése részükről különösen leleplező erejű. A múlt héten a Hamász szóvivői rohantak a sajtóhoz, hogy az ártatlan civilek halálán keseregjenek. De egy magas rangú Hamász vezető, Salah Bardawil azt mondta egy május 16-i interjúban egy palesztin TV csatornának: “A konfrontáció utolsó fordulójában, ha 62 ember mártírrá lett, 50 közülük Hamász volt.”

A Hamász maga is megerősítette, hogy a hétfőn zajló erőszakos zavargásokban megöltek 80% -a terrorista csoportjához tartozott, nem ártatlan civilek voltak. A Palesztin Iszlám Dzsihád is több halálos áldozatot tulajdonított magáénak. Május 13-án Mahmoud Al-Zahar, a Hamász társalapítója azt mondta az Al Jazeerának adott interjújában: “Amikor ‘békés ellenállásról’ beszélünk, megtévesztjük a nyilvánosságot”. Csak akkor hihetsz a Hamásznak, amikor beismeri a hazugságait.

A Hamász szóvivői egy jól finanszírozott terrorista propaganda műveletet hajtottak végre. A színjáték mögött egy Izrael határát és civiljeit veszélyeztető terv húzódott. A Hamász a Gázai övezet egész területéről ingyenes szállítást biztosított a határhoz ártatlan civilek, beleértve nők és gyermekek részére. A Hamász felbérelte őket és extraként a részvételért 14 dollárt fizetett személyenként vagy 100 dollárt családonként, és 500 dollárt, ha sikerült megsérülniük. A Hamász arra kényszerítette valamennyi parancsnokát és ügynökét, hogy menjen a határhoz civilnek öltözve, mindegyikük egy adott terület irányítójaként szolgáljon, mintha a saját szakaszát irányítaná a műveletben.

A szerző, Ronen Manelis dandártábornok, az Izraeli Védelmi Erők szóvivője

Az eredeti cikk angol nyelven a The Wall Street Journalban jelent meg.

A teljes magyar nyelvű szöveg ide kattitntva olvasható.

 

[popup][/popup]