Újabb horogkeresztek Kiskunhalason

Írta: STOP - Rovat: Hírek - lapszemle

Pusztán gyerekes csínytevésről lehet szó a kiskunhalasi Kossuth utcai lakótelepen lakók szerint, ennek ellenére felháborította őket az eset. A nebulók szüleit tennék felelőssé a csúf rajzokért. Mindenesetre rendőrségi feljelentést egyelőre nem tett senki.

Forrás: STOP

A náci vészkorszakot idéző, horogkeresztet ábrázoló tiltott jelképeket és más szexuális jellegű obszcén rajzokat csütörtök este, sötétedés után rajzolhatta az aszfaltra feltehetően a lakótelepen játszadozó gyerekek közül valaki – tudta meg a Baon.hu.

A felháborodott lakók közül sem gondolja senki, hogy faji vagy politikai indíttatású akcióról lenne szó, ezért sem tett feljelentést a rendőrségen senki, de jó néven vennék, ha, aki készítette a rajzokat, az mielőbb el is távolítaná – mondta az egyik lakó.

A téren pénteken kora este játszadozó 10 és 15 év közötti gyerekek látták azt a fiút, aki a horogkereszteket rajzolta, de nem tudják a nevét.

Kiskunhalason utoljára április végén jelentek meg horogkeresztes ábrák és a rendőrséget, valamint a romákat gyalázó felíratok, közterületen. A Fazekas Gábor utcán a járdára rajzolt valaki horogkereszteket, a Lovas pálya főbejáratánál pedig kormány- és rendőrség ellenes feliratok, míg a Kuruc vitézek téri víztorony talapzatán pedig a cigányokat szidalmazó szövegek jelentek meg. Egyik esetben sem indult rendőrségi eljárás.
 

 

[popup][/popup]