Ellentüntetés is lesz a turulszobornál

Írta: Forrás: Index - Rovat: Hírek - lapszemle

Ugyanabban az időben és ugyanazon a helyen tart ellentüntetést az MSZP ifjúsági szervezete a XII. kerületben, mint ahol csütörtökön a Jobbik demonstrál a turulszobor lebontása ellen. 

Forrás: Index

 

A kettős demonstráció miatt a rendőrség nagy erőkkel vonul ki, és a környéken minden mellékutcát lezár.

A Fiatal Baloldal feloszlatása után az ugyanazzal a vezérkarral megalapított Societas ellentüntetést szervez csütörtök este hét órára a XII. kerületi turul szoborhoz, olvasható a Magyar Nemzetben. A szobornál ugyanebben az időpontban a Jobbik is tüntet a szobor fennmaradásáért. A demonstrációhoz csatlakozott a XII. kerületi KDNP és a Kisgazda Polgári Szövetség is.

Mint korábban beszámoltunk róla a Fővárosi Bíróság március eleji jogerős ítélete szerint a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal 2006-ban hozott bontási határozata törvényes volt.

A bíróság a XII. kerülettel szomszédos I. kerület jegyzőjét bízta meg az ítélet végrehajtásával. Az I. kerület jegyzője azonban a július 3-i határidő lejárta után úgy döntött, az építmény alkalmas a rendeltetésszerű használatra, s fennmaradási engedélyt adott az elbontásra ítélt szobornak.

Miután a jegyzőnek nem lett volna joga megváltoztatni egy jogerős bírósági döntést, a közigazgatási hivatal a IX. kerület jegyzőjét bízta meg a határozat végrehajtásával. A ferencvárosi jegyző úgy nyilatkozott, hogy ha kell, karhatalmi segítséggel bontatja el a szobrot.
 

[popup][/popup]