Lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Pénteken, magyarországi idő szerint délután 3 órakor lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét, egy feljelentés nyomán – erről a radikális honlap szerkesztősége tájékoztatta a sajtót közleményben szombaton.

 

Forrás: Népszabadság Online

 

Az origo.hu értesülése szerint az Egyesült Államokban bejegyzett és onnan üzemeltetett honlap forgalma Dallasban szakadt meg, tehát nem csak Magyarországon elérhetetlen.

A magyar hatóságok korábban többször hiába próbáltak fellépni az uszító, gyalázkodó írásairól ismert Kuruc.info ellen, mert annak szerverét az Egyesült Államokban működtették.

A miniszterelnök tavaly augusztusban kért jelentést az igazságügyi tárca vezetőjétől a honlap elleni jogi fellépés lehetőségeiről. “A Kuruc.info nevű internetes kiadvány kirekesztő szellemiségéről, gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről, a személyiségi jogok, illetve a köztársaság alapértékeinek lábbal tiprásáról vált hírhedtté” – állt Gyurcsány Ferenc akkori levelében.

A magyar hatóságok több esetben kértek segítséget az Egyesült Államoktól a honlap elleni jogi lépésekhez, de hiába, mert az amerikai törvények alapján nem kaptak adatokat a weblap működtetőiről.

A honlap egyebek mellett közzétette a 2006 őszi zavargásokban eljáró bírók személyes adatait, valamint több közszereplő, így például Schmidt Mária és Péterfalvi Attila mobilszámát. Az oldal több ízben buzdított tüntetésekre, etnikai, társadalmi csoportok elleni fellépésre.

 

 

[popup][/popup]