Origo: Orbán zsidóviccel érvelt a végtörlesztéses ötlet mellett

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy Kohn–Grün-viccel érzékeltette a hétvégi kötcsei találkozón Orbán
Viktor a devizahiteleseket érintő, fix árfolyamú végtörlesztésre
vonatkozó döntés lényegét – írja szerdai cikkében az Origo.
 

 

forrás: origo.hu

A miniszterelnök világossá tette, hogy nem adósnak jó lenni, hanem hitelezőnek – erről számolt be a hétvégi, zárt körben tartott kötcsei találkozót követően az ott elhangzottakról Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI szerint. Az Origo forrásai szerint ugyanakkor Orbán Viktor a fideszes politikusokból és jobboldali értelmiségiekből álló hallgatósága előtt egy zsidóviccet is elsütött, amely éppenséggel arról szól, hogy ne az adósnak legyenek álmatlan éjszakái, hanem éppen hogy a hitelezőnek.

A portál forrásai szerint az Orbán szájából elhangzott viccben Kohn álmatlanul forgolódik éjjel az ágyban, s amikor felesége megkérdezi, mi ennek az oka, bevallja neki, hogy rengeteg pénzzel tartozik Grünnek, de megadni nem tudja. A viccbeli feleség erre átmegy Grünhöz és elmondja neki, hogy férjének egy fillérje sincs, majd azt mondja Kohnnak: most már alhatsz nyugodtan, mostantól már a Grün nem fog tudni aludni. A lap forrása szerint Orbán Viktor ezzel a viccel érzékeltette, hogy míg eddig az adósok nem tudtak aludni, mostantól gyötörje a bankokat az álmatlanság. Az informátor szerint Orbán nagy tetszést aratott a viccel és az analógiával.

Az Origo cikkében ismertette azt a kedden már az Index.hu által leírt értesülést is, amely szerint az igazságügyi tárca egy szakvéleményben a devizahiteles szerződések kiváltásáról úgy foglalt állást, hogy az a magyar törvények és az alkotmány keretei közé még csak-csak beszorítható, de nemzetközi jogi fórumokon már nem állna meg az elképzelés, mert több alapvető uniós irányelvet is sért.
 

[popup][/popup]