Légitámadásokkal torolja meg Izrael a palesztin rakétákat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

 

2011 július 15.

 

forrás:  origo.hu

 

Izraeli harci gépek csempészalagutakra mértek csapásokat csütörtökre virradóra a Gázai övezetben, válaszul arra, hogy előző nap palesztin fegyveresek rakétákat lőttek ki izraeli területekre. Öt ember megsebesült, kettő eltűnt.

 

Palesztin biztonsági és egészségügyi források szerint két légicsapás volt, az egyiknek a célpontja az egyiptomi határon fekvő rafahi átkelő mellett helyezkedett el, míg a másik Gáza várostól keletre. A Rafah melletti légicsapásban megsebesült öt palesztin, kettő pedig eltűnt – közölték.

Az izraeli hadsereg szóvivője azt írta közleményében, hogy három támadást hajtottak végre, kettőt Rafah közelében, csempészalagutak megsemmisítésének céljából, a harmadikat pedig az övezet északi részén egy olyan alagút ellen, amelyben “terrorista tevékenység” folyt. A légicsapások után palesztin fegyveresek újabb rakétát lőttek ki Izrael területére, de ez nem okozott kárt sem anyagiakban, sem emberéletben – tette hozzá a szóvivő.

Az izraeli légierő a héten már több támadást intézett gázai övezeti célpontok ellen, palesztin militánsok akcióit torolva meg. Az izraeli hadsereg képviselője ismét hangsúlyozta: nem tűrik, hogy izraeli civileknek vagy katonáknak ártsanak, és határozott választ adnak az Izrael elleni támadásokra.

 

[popup][/popup]