Háborítatlan Hitler-megemlékezés a Gellért-hegyen

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

Kaposváron is a náci tömeggyilkost éltették, és hamarosan konferenciát rendeznek tiszteletére.

Forrás: ATV

 

Egy magyar neonáci honlapon napvilágot látott hír szerint „április 20-án este tíz óra tájékán került ki a fővárosi Gellért-hegyre felvezető lépcsősorra egy transzparens, mellyel nemzetiszocialista fiatalok kívántak megemlékezni Adolf Hitler születésnapjáról. Az Adolf Hitlerről külön cikkben megemlékező és a tömeggyilkost méltató („a világtörténelem egyik legkiemelkedőbb alakja”) honlap írása szerint „a rendhagyó akció sikerrel járt, nem került sor sem rendőrségi vegzatúrára, sem egyéb kellemetlenségekre.”

Az ATV Híradója arról számolt be, hogy „Éljen a Führer”, „kaposvári skinhead” feliratot, valamint egy birodalmi sast festettek ismeretlenek a 67-es út Kaposvárra bevezető szakaszán elhelyezett útjelző táblára. A Sonline.hu olvasója húsvét vasárnap fotózta le a megrongált útjelző táblát a Szigetvári út mellett. A felfestés két nyolcas számot is tartalmaz: a 88-as szám skinheadek, neonácik kedvelt száma, amit Adolf Hitler burkolt éltetésére szoktak használni. A “H” a német ábécé nyolcadik betűje, ily módon a szám megfeleltethető a „hh” betűpárnak, ami – értelmezésük szerint – annyit tesz: „Heil Hitler”.

A Nemzeti Forradalmi Párt közben konferenciát szervez „Adolf Hitler – Itt a tavasz” címmel. A rendezvényen előzetes regisztráció után lehet részt venni; a „párt” egy korábbi rendezvénye kapcsán azt írta meghívójában: „mivel pártunk protokollja nélkülözi a zsidó szalonok raccsoló finomkodását, kérjük ezt mindenki vegye figyelembe öltözékének kiválasztásánál.”
 

[popup][/popup]