Vasárnaptól “tátsd a szád!”

Írta: Híradó - Rovat: Hírek - lapszemle

Sólet-, flódni-, maceszgombóc-, hummuszkóstoló, utcazenészek és gyerekprogramok várják vasárnaptól egy héten át a Tátsd a szád! elnevezésű zsidó gasztronómiai fesztivál látogatóit a budapesti Gozsdu-udvarban. A rendezvénysorozaton bemutatják a zsidó ételek széles választékát, megismerheti az érdeklődő az étkezési szokásokat.
sólet
 

Zsidó gasztronómiai fesztivál Budapesten

2010. november 12. / Híradó

 

sólet

Vasárnap, a nyitás napján az ízkavalkádhoz a passzázsban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Largo Egyesületének utcazenészei játszanak gitáron, klarinéton, tangóharmonikán, valamint fellép Meir Hermon izraeli énekes-gitáros művész is.  Az eseményeket és a felkínált ételeket folytonos kommentárral és kéretlen kritikával illetik majd a Nénik a gangon című produkció művészei. Katlan Tóni látványkonyhájában elsőként Raj Ráhel avatja be a nagyérdeműt a zsidó háziasszonykodás fortélyaiba, majd minden nap más és más gasztroblogger főzi meg kedvenc zsidó ételeit. Emellett egy gourmet-robot, azaz ínyencségeket osztó élő “ételautomata” járja majd a Gozsdu-udvart. A kibuc élménykiállításon ki lehet próbálni, hogy milyen az íze a közös munkával készült ételnek, és lesz sokféle vásári mulatság is.

A rendezvényen a látogatók egy üres asztalra tehetik élelmiszeradományukat, amelyet a rendezők jótékonysági célra ajánlanak fel – közölték a szervezők. 

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]