Tízezres tömeg az Élet menetén

Írta: NOL  - Rovat: Hírek - lapszemle

A holokauszt áldozataira emlékeztek a Terror Háza Múzeumnál vasárnap délután. A Szent István parktól több ezer ember részvételével elindult a hagyományos fáklyás felvonulás, az Élet menete.
 

Bajnai: Magyarország utcáin többé nem masírozhatnak fasiszták

 

Április 16-a, a holokauszt magyarországi emléknapja: 1944-ben ekkor kezdődött Kárpátalján a gettósítás. Az évforduló az idén péntekre esett, a zsidó vallás előírásaira tekintettel több rendezvényt vasárnapra halasztottak.

A Terror Háza előtt tartott megemlékezésen – amit egyebek mellett az oktatási tárca, a fideszes Polgári Magyarországért Alapítvány és a terézvárosi önkormányzat szervezett – Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója és Erdő Péter bíboros, a katolikus püspöki kar elnöke mondtak beszédet.

Schmidt Mária: Nem törölhetjük ki

“A totális diktatúrák tapasztalatát nem törölhetjük ki közös múltunkból, közösen kell emlékeznünk a tragédiákra, hogy ezzel megerősítsük immunrendszerünket”- mondta Schmidt Mária. A közös emlékezés során megtanultuk, hogy a felelősök, a bűnösök után azokat a neveket is fel kell idéznünk, akik “emberek maradtak az embertelenségben, akiknek példáját a felnövekvő nemzedékek elé tárhatjuk”.
 

[popup][/popup]