Megingathatatlanok az amerikai-izraeli kapcsolatok

Írta: Kitekint? - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Egyesült Államok külügyminisztere, Hillary Clinton hétfőn kijelentette, hogy Izraelnek bizonyítania kell a közel-keleti békefolyamat iránti elkötelezettségét, ugyanakkor igyekezett eloszlatni azokat a feltételezéseket, melyek szerint válságba jutottak volna az amerikai-izraeli kapcsolatok – adta hírül a Háárec.

Forrás: Kitekintő

 

Amerikai és izraeli tisztségviselők folyamatosan tárgyalnak azokról a lépésekről, amelyekkel az Obama-adminisztráció szerint a zsidó állam demonstrálhatná a békefolyamat iránti szükséges elkötelezettségét. Clinton elmondása szerint a Fehér Ház javaslatokat vár Izraeltől arra, hogyan lehetne jóvátenni a kelet-jeruzsálemi építkezések folytatásának múltheti bejelentése által okozott kárt.

Az amerikai külügyminiszter szerint nincsenek veszélyben az amerikai-izraeli kapcsolatok. Clinton újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy az Egyesült Államok és Izrael között szoros, megingathatatlan kapcsolat van és Washington továbbra is teljes mértékben elkötelezett Izrael biztonsága mellett. Clinton a Hamász palesztin iszlamista mozgalmat is a békefolyamathoz való csatlakozásra sürgette.

[popup][/popup]