Colin Firth szabadságharcos lesz

Írta: Híradó - Rovat: Hírek - lapszemle

A brit színész az Irgun félkatonai radikális zsidó szervezet legendás vezérét, Abraham Sternt alakítja majd következő filmjében.
 

Zsidó szabadságharcos bőrébe bújik Colin Firth

 

2010. február 15. / Híradó

 

 
Az Izrael állam létrejötte előtt tevékenykedő és a palesztinai brit uralom ellen küzdő Irgun félkatonai radikális zsidó szervezet legendás vezérét, Abraham Sternt alakítja majd következő filmjében Colin Firth brit színész – számolt be a Jediót Ahronót című izraeli lap.  

Stern a militáns cionista Irgun után a Lehi nevű szervezetben is feltűnt, mindkét csoport célja a palesztinai brit mandátum felszámolása volt. Sternnel – mozgalmi nevén Jairral – 1942-ben végeztek a britek, akik Tel-Avivban fogták el a férfit. Stern fia, aki a Jair nevet kapta, már apja halála után jött világra és jelenleg televíziós műsorvezetőként ismert.   
Colin Firth

“Örülök, hogy leforgatják ezt a filmet. Kissé ugyan furcsa, hogy egy brit színész alakítja apámat, de mint lehet tenni? Colin Firth amúgy is remek színész” – mondta Jair Stern.   

A Michael Winterbottom rendezésében készülő film forgatási munkálatai várhatóan a nyáron kezdődnek – számolt be az izraeli lap. A politikai krimiben az a Matthew Macfayden is feltűnik, aki Colin Firth nyomába lépve szintén eljátszotta a Büszkeség és balítélet híres Mr. Darcyját.   

A film a tervek szerint jövőre kerül mozikba.

 

Címkék:2015-05

[popup][/popup]