Rasszista, antiszemita párt is hozzájuthat adatainkhoz

Írta: 168óra - Rovat: Hírek - lapszemle

Annak érdekében, hogy a demokratikus pártok (vagy az annak tartottak) a választási kampány során közvetlenül is megszólíthassák a választópolgárokat, az Országos Választási Iroda (OVI) tájékoztatása szerint jogszerűen hozzájuthatnak a választópolgárok név- és címadataihoz – írja Szemenyei-Kiss Tamás a magyarország.ma nevű portálon.
 

 

A jelöltek, valamint a jelöltet, listát állító pártok a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától 2009. március 22-ét követően – díjfizetés ellenében – megkaphatják a névjegyzékben szereplő választópolgárok családi és utónevét, valamint lakcímét.

Bár az adatszolgáltatások keretében megszerzett – megvásárolt – adatokat kizárólag a választási kampány céljaira lehet felhasználni, ennek ellenőrizhetőségéről értesülésem szerint nem tájékoztatták a lakosságot… – írja a szerző.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom programjuk egyik legfontosabb és legrejtélyesebb központi eleme az elszámoltatás, amely szinte valamennyi állami szervezetre, valamint az elmúlt két évtized privatizációjára is kiterjedne. Elszámoltatnák mindazokat a bírókat, ügyészeket, rendőröket, újságírókat, politikusokat, akik – vélekedésük szerint – nemzetellenes tevékenységet folytattak, esetükben a nemzetiszocialisták világából ismert személyről elnevezett intézmény, a „Pongrátz Gergely Nemzeti Igazságtételi Központ” lesz hivatott „gondoskodni”. Az ismét bevezetésre kerülő halálbüntetés esetén talán nem szükségeltetik nagy fantázia a szándékukat illetően – Szemenyei-Kiss Tamás.

A főváros, Budapest elkorcsosult kulturális életének gyökeres megváltoztatására törekvő párt – mindamellett, hogy a trianoni és párizsi békeegyezményekben meghúzott határok megváltoztatását is célul tűzte maga elé – legfontosabb intézményként a Trianon Múzeum megnyitását ígéri, ugyanakkor Istóczy Győző, Prohászka Ottokár, Wass Albert, Kecskési-Tollas Tibor, Szabó Dezső, Bosnyák Zoltán, Marschalkó Lajos, Fiala Ferenc műveinek is komoly szerepet szán az eljövendő „erős hatalmú, újraegyesített Magyarországon”.

A Barikád.hu és a Kurucinfo köztudottan a Jobbik Magyarországért Mozgalom szócsövei. Elképzelhető, hogy az Országos Választási Iroda által felkínált név- és címjegyzék nem kerül az alelnök, Kurucinfo-szerkesztő Novák Előd és a jelenleg is büntetőeljárás alatt lévő főszerkesztő birtokába március 22. után? Azt követően pedig a Pongrátz Gergely Nemzeti Igazságtételi Központba? Zsidó társaink már az OVI név- és címjegyzéke alapján hivatalosan is felkereshetők?

Ma még talán van annyi jogunk, – ha már demokratikus pártnak minősítették az Árpád-sávos zászlók alatt menetelőket! – hogy megtilthassuk neveink, címeink kiadását az Országos Választási Központnak, ha másként nem is, de úgy egészen biztosan, ha négy évre lemondunk a szavazati jogunkról… ha nincs más lehetőség ebben a még szabad és demokratikusnak mondott országban – írja a szerző.

[popup][/popup]