Kitiltották az esztergomi zsinagógából a szélsőjobboldali pártot

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Zsidó szervezetek tiltakozása miatt Esztergom városa úgy döntött: nem adja bérbe az egykori zsinagóga termét a radikális pártnak. 

Forrás: Mandiner

 

Az esztergomi Várszínház Kft. az esztergomi Zsinagóga nagytermét egy idős hölgynek adta bérbe bemutató előadás céljára. Mégis Vona Gábor és a Jobbik kampányrendezvényeként plakátozták ki az eseményt szerte a városban és környékén. Ezek után zsidó szervezetek tiltakoztak a rendezvény Zsinagógában történő megtartása ellen.

esztergom_zsinagoga.jpg

Az üggyel kapcsolatban Knapp János alpolgármester elmondta: hogy a zsidó szervezetek és a Jobbik miként vélekednek egymásról, arról a Várszínház Kft. tulajdonosa, Esztergom Önkormányzata nem kíván véleményt nyilvánítani. Azonban az esztergomi Zsinagógát esztergomi zsidók építették, használták, egészen addig, amíg a világháború el nem pusztította őket. Az egykori esztergomi zsidók örökségét és érdekét veszi figyelembe a Városháza, amikor másik termet ajánl a Jobbik rendezvényének megtartására, vagy visszaadja a bérbevevőnek a pénzét.

Esztergom Önkormányzata megbecsüli a város minden élő vagy holt lakóját, közösségét, érdekeiket figyelembe veszi – zárta szavait Knapp János alpolgármester. Így, ezeknek az érdekeknek a figyelembevételével ajánl a Jobbiknak rendezvénye megtartásához más helyiséget.

[popup][/popup]