Izrael és Ámosz Oz lesz a vendég

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael lesz a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, az április 22-én nyíló könyves seregszemlén a Budapest Nagydíjat Ámosz Oz izraeli író veheti majd át.
 

2010. január 11. / MTI

 

Az elmúlt évben a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulója alkalmából a magyar könyvkultúra és a kortárs irodalom díszvendégként mutatkozhatott be a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásáron. Ezt a gesztust viszonzandó a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) az április 22-én nyíló Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ez évi díszvendégeként Izraelt hívta meg.

Magyarország legnagyobb könyves seregszemléjére a fővárosba látogat Ámosz Oz, aki a fesztivál nyitónapján veszi át a Budapest Nagydíjat. A világhírű izraeli írónak a könyvfesztiválra új kötete is megjelenik magyar nyelven, az Élet és halál rímei – amely eredetileg 2007-ben látott napvilágot – az Európa Kiadó gondozásában kerül a magyar közönség elé.

A fesztivál négynapos programjában csaknem 300 kulturális és szakmai esemény szerepel. Az idei rendezvény újdonsága, hogy az új könyvek kiállítása mellett első ízben nemzetközi antikvár vásárnak is helyet ad a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

A seregszemle keretein belül idén is megrendezik – immár tizedik alkalommal – az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját, a kontinens legtehetségesebb fiatal prózaíróinak találkozóját.
 

[popup][/popup]