A Fidesz képmutató, amorális és szégyenteljes szimbiózisban él egy antiszemita szubkultúrával

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Gusztos Péter (SZDSZ) szerint a Fidesz szégyenteljes szimbiózisban él egy szélsőjobboldali, antiszemita szubkultúrával, éppen ezért amorális, képmutató akciónak, műbalhénak tartja a Fidesz frakcióvezetőjének hétfői felszólalását.

  1140448144579.jpg  
  Gusztos Péter  

Navracsics Tibor azt kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy nevezze meg kit tart anitszemitának a Fideszből. Az SZDSZ országgyűlési képviselője szerint nem az a kérdés, hogy ki az antiszemita a legnagyobb ellenzéki pártban, hanem az, hogy mi a Fidesz politikája a hazai antiszemitákkal kapcsolatban.

Gusztos Péter napirend előtti felszólalásában többek között kritizálta a Fideszt azért, hogy kormányra kerülésükkor “gátlás nélkül” elfogadták a MIÉP támogatását, és mert tavaly az önkormányzati választáson a Fidesz számos helyen működött, és jelenleg is működik együtt a Jobbikkal. Gusztos Péter kritizálta a Fideszt azért is, mert nem szólaltak fel, amikor kormánypárti politikusok lógtak szimbolikus akasztófán egy Fidesz által szervezett tüntetésen, vagy amikor ugyancsak fideszes rendezvényen árpád-sávos zászlók alatt állva bekiabálók “lemengelézték” Molnár Lajos egészségügyi minisztert.

Gusztos Péter parlamenti felszólalásában kitért arra is, hogy meggyőződése az, hogy precízen és visszafogottan fogalmazott Gyurcsány Ferenc a The Times-nak adott interjújában, amikor azt állította, hogy a Fidesz érdekközösségben áll a hazai szélső jobboldali, antiszeminta erőkkel.

(Forrás: Független Hírügynökség)

 

[popup][/popup]