Judafest – Sűlve-főve fesztivál

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Sólet és zsidó tojás is terítékre kerül most vasárnap az egész napos zsidó gasztronómiai fesztiválon. http://www.judafest.org/programok.
 

Láthatatlan kóstoló és fánkevő verseny a Gozsdu-udvarban 

2009. november 26.  / Híradó

 

 

judafest.jpg 

 

Hagyományos zsidó ételek, főzőiskola, zene és gyermekeknek szörpivóverseny lesz vasárnap a régi pesti zsidónegyed szívében, a Király utcát a Dob utcával összekötő Gozsdu-udvarban. 

Maceszgombóc, sólet és zsidótojás is terítékre kerül, utána fánk, flódni és kóser borok is megkóstolhatók az egész napos gasztronómiai fesztiválon – közölte Rudas Judit szervező. A jófajta étkeken túl négy helyszínen lesznek programok, a színpadon déltől különböző zenei együttesek váltják egymást. Fellép Meir Hermon izraeli énekes, a Lauder Jazz Combo, a Los biblicos ladino (spanyol zsidó) dallamokkal. A gyermekeket bohócműsor várja, de lesz szörpivó és fánkevő verseny is.

A piactéren a különböző kiadók könyveiből lehet válogatni. Óránként indul a láthatatlan kóstoló, amikor is a résztvevők megtapasztalhatják, milyen is, ha az ember nem lát. A sötétben kóstoló résztvevőinek érzékeikre hagyatkozva kell rájönniük arra, hogy kuszkuszt esznek vagy sóletet, és megérzik-e a flódniban a baracklekvárt.

Ha rossz lenne vasárnap az idő, akkor a Gozsdu-udvar fedett helyszínein tartják meg a Sülve-főve fesztivált – hangsúlyozta Rudas Judit.

 

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]