Nem zsidó iskolába jártak gyerekeim: „Szeretettel, Morvai Krisztina”

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

Mindhárom gyermekem meg van keresztelve, s első áldozók is voltak – szögezi le a képviselő, majd kijelenti: bízik benne, hogy Csurka István is.
 

 

A politikus cáfolja a Csurka István lapjában megjelent állítást.

„Gyerekeim soha, egy napig sem jártak a Lauder iskolába” – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Morvai Krisztina. A Jobbik EP képviselője mindezt annak kapcsán tartotta közlésre méltónak, hogy – miként arról hétfőn beszámoltunk – a Csurka István-féle Magyar Fórum vezércikkében ez áll: „a magyarság a nemzetközi zsidóság hálójában vergődik”. A szerző szerint a kérdés csupán az, van-e „titkos együttműködés, netán összeesküvés, hogy az emberjogi és nemzeti tartalmú kiállást meghagyják a Jobbik csillag-asszonya ( értsd: Morvai Krisztina – a szerk.) kezében, mert az ő gyermekei a Lauder Javner zsidó iskolába járnak?”

Morvai válaszában kifejti: A Jobbik előretörésével, a választások közeledtével egyre több aljas rágalom jelenik meg a nemzeti radikálisok ellen, s személy szerint ellene, mind a jelenlegi kormányt támogató erőktől, mind a „nemzeti oldalról”. Ezekre nem kíván egyenként reagálni, „több jó szándékú barát kérésére azonban rögzítem, hogy ellentétben az egykor jobb napokat látott Csurka István hazugságával, egyik gyermekem sem járt soha, egyetlen napig sem a Lauder iskolába”. Morvai legnagyobb lánya katolikus iskolában érettségizett, és ugyanoda jár kisebbik gyermekei egyike, míg harmadik lánya a körzeti önkormányzati általános iskola tanulója. „Mindhárom gyermekem meg van keresztelve, s első áldozók is voltak” – szögezi le a képviselő, majd kijelenti: bízik benne, hogy Csurka István is.

Morvai emellett arról is meg van győződve, hogy Csurka nem azért rágalmazza folyamatosan lapjában, mert egykori megbízóitól most azt a feladatot kapta, hogy bármilyen eszközzel járassa le a Jobbikot.

A képviselő végül saját honlapjára is felhívja a figyelmet, majd levelét ekként zárja: „Hittel, reménnyel és szeretettel: Morvai Krisztina”

 

[popup][/popup]