Morvaiék írják az edelényi polgármester szövegét?

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

Nyakó szerint Molnáréhoz hasonló mondatok vezettek a deportálásokhoz is.
 

 

Molnár Oszkár mondatai Hitler, fasiszták, nácik mondatai – közölte az MTI-vel pénteken Nyakó István MSZP-szóvivő az edelényi polgármester egy interjúban elhangzott kijelentéseire reagálva. Az MSZP azt kéri a mentelmi bizottságtól, hogy minél előbb foglaljon állást az edelényi polgármester mentelmi ügyében.

Molnár Oszkár a helyi tévének adott interjújában a többi között azt mondta: “szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot”. Nyakó István szerint az ilyen mondatok vezettek a vérvádakhoz, magyar zsidók deportálásához, a nemzet testéből való kiszakításához.

A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy Molnár Oszkár a Fidesz padsoraiban ül, de – mint mondta – a Jobbikot képviseli. Nyakó István úgy véli: “Molnár Oszkár szövegírója nem más, mint Morvai Krisztina és Vona Gábor; a Fidesz meg a Jobbik pontosan olyan, mint két egymásnak fordított tükör, mind a kettő örökké tükröződik a másikban”.

Molnár Oszkár megfér-e egy frakcióban Fónagy Jánossal vagy Farkas Flóráinnal? – tette fel a kérdést az MSZP szóvivője azzal kapcsolatban, hogy az edelényi polgármester korábban egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.

Az MSZP a Fidesz válaszát várja azzal kapcsolatban is, hogy vajon Orbán Viktor, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Rogán Antal “megtűri-e a pártájban a nyíltan kisebbséggyűlölő, antiszemita és rasszista Molnár Oszkárt”?

“Molnár Oszkár gyűlöl minden kisebbséget, vallásra vagy származásra való tekintet nélkül: nézetei vállalhatatlanok, gyűlöletre uszítanak és kirekesztésre hívnak fel” – fogalmazott Nyakó István.
Emlékeztetett: a rasszista kijelentések miatt feljelentették a polgármestert, azonban a Kazincbarcikai Városi Bíróság felfüggesztette az Molnár Oszkár ellen indult büntetőeljárást, ugyanis csak mentelmi jogának felfüggesztése után indítható ellene eljárás.

Az MSZP arra kéri a mentelmi bizottság elnökét, hogy a testület mihamarabb hozzon döntést Molnár Oszkár mentelmi jogának felfüggesztése ügyében, a Fidesz pedig támogassa a polgármester mentelemi jogának felfüggesztését.
 

[popup][/popup]