Vesztett az antiszemita miniszter

Írta: Kitekinto.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Farouk Hosny egyiptomi kulturális miniszter helyett a bolgár Irina Bokova az UNESCO új vezetője, így határozott a szervezet szeptember végi szavazásán. Bár az egyiptomi miniszter lett volna az első arab a szervezet élén és jó esélyekkel is indult, mint annak az országnak a képviselője, amelyet az emberiség bölcsőjének is neveznek, mégsem ő lett a befutó.
 

 

 

faroukhosny_portrait.jpg 

Farouk Hosny

 Bár az egyiptomi miniszter lett volna az első arab a szervezet élén és jó esélyekkel is indult, mint annak az országnak a képviselője, amelyet az emberiség bölcsőjének is neveznek, mégsem ő lett a befutó.

Személye nemcsak külföldön ellentmondásos. Hazájában sem a legkedveltebb politikusok között tartják számon, ezért ott is kétkedve fogadták bejelentését, hogy indul a posztért. A köztudottan zsidóellenes Hosny tavaly például azzal borzolta a kedélyeket, hogy azt mondta, ha rajta múlna, az összes zsidó könyvet elégetné – kijelentéséért később bocsánatot kért.

Az öt napig tartó öt körös szavazás után, melyet 31-27 arányban nyert meg a szervezet első női győztese, Hosny kijelentette, hogy az UNESCO politikai játszmák színterévé vált, és zsidó befolyás alatt áll.
 

[popup][/popup]