“Te gázkamraszökevény! Takarodj Izraelbe!”

Írta: Népszava Online / Millei Ilona - Rovat: Hírek - lapszemle

„Te szemét állat! Átkozott legyen az írmagod is!” „Te gázkamraszökevény! Takarodj Izraelbe!” „Büdös zsidó! Hát így kell a gazdanép gyermekeivel viselkedni?!” Ilyen és hasonló hangvételű e-maileket kap már napok óta az egyik zuglói iskola igazgatója. Egészen pontosan azóta, amióta Terrorizálja a nemzeti érzelmű diákokat a zsidó iskolaigazgató címmel megjelent a kurucinfón egy levél.

Rasszista támadás egy iskolaigazgató ellen

 

 

A szélsőséges portálon olvasható levélben a saját bevallása szerint két éve egy zuglói iskolába járó levélíró arról panaszkodik: „Szeretem a hazámat, és ez az öltözködésemen is meglátszik. Tavaly nem is volt belőle semmi gond, ám idén, a második héten az igazgató a folyosón megszólított, majd azt mondta, hogy a rajtam lévő pólót többé nem vehetem fel az iskolában. A póló fekete, rajta Nagy-Magyarország képe és egy turulmadár, tehát semmi önkényuralmi jelkép. Egyébként az igazgatót …-nak (Itt a neve szerepel – a szerk.) hívják, köztudott róla, hogy zsidó … és még büszke is rá. … ráadásul antimagyar is.” … „roppant idegesítő, hogy csak azért pécéz ki magának, mert szeretem a hazámat. Természetesen ezután sem fogom lecserélni a ruhatáramat egy zsidó kedvéért. .… az idő lehűlésével a bomberdzsekim is előkerült a szekrényből. Kíváncsi vagyok, mikor fog szemet szúrni neki az Árpád-sávos, nagy-magyarországos felvarró… Sajnos több információm nincs az igazgatóról, viszont ha bárkinek birtokában lenne a lakcíme, és megosztaná velünk, esetleg meglátogatná pár ember, és elmagyarázhatná neki, hogy mivel jár, ha így folytatja.” Aláírás: „egy olvasó”. Majd következik az igazgató neve, fényképe és telefonszáma és az e-mail címe.

Megkerestük az igazgatót, aki azt mondta, megdöbbenéséből nem tud magához térni. Először meg is próbált lebeszélni arról, hogy megírjuk az esetet, mert mint mondta: „Nem magamat féltem, még csak nem is a nevemet. Az iskola becsületéért aggódom!” Egyébként a 76 óta tanító és 13 éve iskolát igazgató férfi azt mondja, ilyesmivel még nem találkozott. Ezért is kell idő, hogy feldolgozza a sok hozzá érkező mocskot. Mindez azért is feldolgozhatatlan számára, mert egy olyan kuratórium volt elnöke, amelyik milliárdokat juttatott a határon túli magyarok oktatására, iskolákat hozott létre Kárpátalján, Erdélyben. Tehát akik az olyan és hasonló e-maileket küldik neki, hogy válasszon, lámpaernyőként akarja-e végezni, egyáltalán nem ismerik az életútját.

Az igazgató elkeseredetten azt kérdezi, miről beszélünk, ha a meggyalázott Duna-parti cipőkhöz összehívott tüntetésre is mindössze csak pár száz ember ment ki. Úgy gondolja, ha az Alkotmánybíróság úgy vélekedik, a zsidózás belefér a szólásszabadságba, ha a köztársasági elnök nem áll a sarkára, akkor Magyarország elveszett.

Horváth Csaba oktatási ügyekért is felelős főpolgármester-helyettes közleményben adott hangot megdöbbenésének, amiért egy fővárosi iskola igazgatója „antiszemita jellegű mocskolódások és fenyegetések céltáblájává vált”. Mint írta, a fővárosi önkormányzat nevében mindent meg fog tenni azért, hogy a hatóságok indítsanak nyomozást a halálos fenyegetéseket, közösség elleni izgatást és holokauszttagadást tartalmazó e-mailek és internetes tartalmak terjesztése ellen. Bodnár Zsolt, a BRFK rendőrfőkapitány-­helyettese elmondta az ügyet a gazdaságvédelmi főosztály illetékes csoportja vizsgálja. A levelek elemzésekor arra kíváncsiak, ki követett el bűncselekményt, illetve követett-e el egyáltalán valaki.

 

[popup][/popup]