Szeptember 14-én lesz Kishonti Ildikó búcsúztatása

Írta: Híradó.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A színművész gyászszertartása a Fiumei úti sírkertben lesz.
 

Jövő hétfőn, szeptember 14-én 15 órakor lesz Kishonti Ildikó színművész hamvasztás utáni búcsúztatója Budapesten, a Fiumei úti sírkert szóróparcellájában – tájékoztatta a Budapesti Kamaraszínház igazgatósága és a család kedden az MTI-t.
  
Kishonti Ildikó életének 63. évében, augusztus 30-án hunyt el Budapesten, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) szeretetkórházában.
  
Kishonti Ildikó a Színház- és Filmművészeti Főiskola musical szakán végzett (1973-1977), dolgozott a Mafilm színtársulatában, Játszott Győrött és Szolnokon. Budapesten a Fővárosi Operettszínház tagja volt (1984-1985), 1989-től pedig a Honvéd Művészegyüttesben folytatta pályafutását.
  
Számos darabban játszott, főszereplőként egyebek között a La Mancha lovagjában; a Macskákban; a Csodás vagy, Júliában; a Nyolc nőben és az Egy szerelem három éjszakájában. Jó néhány filmben nyújtott nagyszerű alakítást, például a Régi idők focijában, az Esős nyárban, az Egy erkölcsös éjszakában, a Ripacsokban, a Mephistóban, a Szerencsés Dánielben, az Ördög vigye című filmben, a Pá drágámban! és a Csaó Bambinóban.
  
Önálló esteket is adott Egy bolond lány furcsaságai és Én így vagyok én címmel. Kishonti Ildikónak Egy furcsa lány címmel lemeze is megjelent.
 

[popup][/popup]