„Megmaradt a bizalom Magyarország iránt”, mondja az izraeli nagykövet

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az elmúlt 20 évnek egyik fénypontja volt az oroszországi zsidók kivándorlásának a támogatása Budapesten keresztül.
 

 

Aliza Bin-Nun izraeli nagykövet erről abból az alkalomból beszélt, hogy húsz éve vette fel újra Magyarország a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel.

„Az elmúlt évben romlott helyzet Magyarországon az antiszemitizmus terén.” – fogalmazott a nagykövet. Igyekeznek élni a diplomáciai lehetőségekkel, a nyár elején például nagyszabású konferenciát szerveztek az antiszemitizmus elleni küzdelemről. Szükség van a téma sokoldalú megbeszélésére, az egyetemektől az oktatáson át a közéletig. Az egyik fontos program a magyarországi oktatók és újságírók számára szervezett utazások, amelynek keretében hiteles betekintést kaphatnak a történelmi és a jelenlegi Izrael életébe.

Gazdasági téren a legújabb siker a kutatási-tudományos megállapodás, amelyet az év elején írtak alá. Továbbra is fontos terület a befektetések, nem csak az izraeli cégek magyarországi vállalkozásai tartoznak ide, hanem a magyar vállalatok is érdeklődnek Izrael iránt. „Továbbra is megvan a bizalom Magyarország iránt” – hangsúlyozta Aliza Bin-Nun.
 

[popup][/popup]