Könyv-vasárnap a Judafesten

Írta: Kultúra.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Idén nyáron elsősorban a gyerekek nagy örömére a Gozsdu Udvarban folytatódik a Judafest rendezvény-sorozat. Augusztus 2-án a könyveké a főszerep.
 

 

Augusztusban minden nap ügyességi játékok, ugrálóvár, célbadobás és zenés-táncos, interaktív programok várják a gyerekeket és szüleiket. A hétvégék különböző hangulatban telnek: a gasztronómia, a könyvek, az édességek illetve a gyermekprogramok jegyében. Amíg a kicsik játszhatnak, szüleik nézelődhetnek a kirakodóvásáron. A portéka könyvekből, judaikából, egyedi táskákból, ékszerekből és kiegészítőkből áll. Judafest vasárnapok: augusztus 2. – könyv vasárnap (Múlt és Jövő, Austeria, Makkabi és a Mezei kiadók kínálata), augusztus 9. – édes vasárnap, zsidó finomságok, augusztus 16. – gyerekek vasárnapja, augusztus 23. – zsidó gasztronómia.

A Judafest sorozat, a zsidó kultúra, azon belül a zene, a színház a képző- és iparművészet zsidó vonatkozású jelenkori irányvonalaival ismerteti meg a közönséget. Az események során a művészeti ágak széles skáláját felhasználva biztosítja, hogy mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő programokat. A Judafest kiemelt helyen foglalkozik a magyar, zsidó alkotók műveivel, előadásával, az őket érintő eseményekkel, problémákkal.
 

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]