Itt már mindenki megbolondult?

Írta: Proszektúra - Rovat: Hírek - lapszemle

A híradások egybehangzóan arról szólnak, hogy ma délután a Szabadság téren újjáalakult a Magyar Gárda Mozgalom. „Amelyik odaáll majd a félelemben élő emberek mellé”, jelentette ki Morvai Krisztina jogvédő és EU parlamenti képviselő.

Forrás: Proszektúra

 

 

Hát hiszen kezicsókolom épp ez a baj kedves doktornő, hogy kéretlenül is oda tetszenek állni a félelemben élők mellé. És nem csak odaállnak, masírozgatnak is!

Sokan ugyanis éppen ettől félnek. Ettől az odaállástól, meg masírozgatástól. Olyan ez a gárda, akárcsak azok a pionyírok, akik annakidején átkísérték az öreg nénit az utca túlsó oldalára. Pedig szegény nem is akart átmenni.

Egyébként pedig nem értem ezt az újjáalakulás sztorit.  De lehet, hogy csak az én fejemmel van a baj. Hogyan alakulhat újjá valami, amit a bíróság jogerősen feloszlatott? Azt még csak elfogadom, hogy ezt a meglehetősen egyértelmű tényt nem fogja föl például Satu Ferdinánd, vagy az a szerencsétlen Nagy-Magyarország címeres rokkantnyugdíjas fószer, akit a napokban azért ítéltek felfüggesztettre, mert meg akart rúgni egy rendőrt, de nagy izgalmában a cél előtt pár méterrel hanyatt esett. De hogy jogi egyetemi tanárok, volt miniszterek sem értik ezt meg?

Sőt, ma délután teátrálisan magukra öltötték ezt a hacukát, miközben Szegedi Csanád megígérte, az alakuló ülésen is ebben a cuccban fog megjelenni az Európai Parlamentben.

Lehet persze, hogy a jelenlévők többsége azt hiszi majd, hogy egy fizetőpincér, temetkezési vállalkozó, esetleg kéményseprő tisztelte meg az ülésüket, de az emberi jogok iránt érzékenyebb intelligensebb képviselőtársak majd tudni fogják, miszerint ez a Miszter Kszanad nevű egyén Magyarország gyarmatosítása, Magyarország második Palesztinává tétele ellen tiltakozik a fekete gatyával, fehér inggel és pitykés dolmánnyal.

Vona Gábor pártelnök úr ugyancsak a mai szabadság téri tüntetésen kijelentette, folytatják harcukat, többek között azért is, hogy bezárassák a tv2-t és az RTL Klubot.

Tisztelt Vona úr, nem lehetne legalább a Barátok közt – tel kivételt tenni? Vagy a Joshi Bharáttal? És tessék mondani az ATV-t azért meg tetszik hagyni? Legalább másnaponként. Különben rögvest begurulok, mint a fóti polgármester. Aztán anyázni és dobálni kezdek. S akkor lesz nemulass, s hívhatják a tettre kész csendőrséget.

A tüntetésen szintén felszólaló Kiss Róbert főkapitány beszédében úgy fogalmazott: “fekete napokat élünk, mert nem lehet kimondani, azt a szót, hogy magyar”

Ő azonban mégis bátran kimondta. Vállalva ennek a történelmi tettnek a kockázatát.

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy azt, hogy magyar, a Jobbik naponta százszor szokta bátran kimondani. Magyarország a magyaroké, ez volt a választási szlogenjük is.

A végén ejtsünk szót a mi vitéz rendőrségünkről is. Egy hete még a földön ülő egymásba kapaszkodó gárdaruhás embereket egyenként felráncigálták, közvetlen közelről szembe fújdosták, majd pedig Bajnai miniszterelnök úr nagy megelégedésére meg is bilincselték, előállították.

Most meg a hangosan méltatlankodó, ordítozó, fenyegetőző népségre rá sem hederítettek.

Szóval szerintem itt már tényleg mindenki megbolondult.
 

[popup][/popup]