Öt évre ítéltek egy férfit a Holokauszt tagadásáért

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Németországban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy bíróság csütörtökön az újfasiszta nézeteket valló Ernst Zündelt rasszista gyűlöletkeltésért és a Holokauszt tagadásáért.

A Mannheim-i bírók a törvény által kiszabható maximális büntetéssel sújtották a 67 éves férfit, aki internetes honlapján 14 ízben tagadta a Holokauszt történelmi tényét, és antiszemitizmusra buzdított. Zündel, aki egyébként évtizedeken át Kanadában élt, ahol ugyancsak meggyűlt a baja a hatóságokkal zsidóellenes nézetei miatt, korábban egy könyvet is írt, amelyben Hitlert “békeszerető” embernek tüntette fel.

A tárgyalás maga is rendkívül eseménydús volt, mivel Zündel öt védőügyvédje közül az egyiket le kellett cserélni, miután ügyfele védelmében maga is kétségbe vonta a Holokauszt tényét. A tárgyalás végén Zündel követelte a bíróságtól, hogy állítsanak fel egy nemzetközi szakértői bizottságot a zsidó népirtás kivizsgálására, és kijelentette, kész nyilvánosan bocsánatot kérni a zsidóságtól, ha kiderül, hogy a Holokauszt csakugyan megtörtént.

(Forrás: Deutsche Welle, www.hirforum.hu)

[popup][/popup]