Dicsérte Hitlert, de mégsem

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Nagy félreértésnek nevezte Bernie Ecclestone, a Bild német bulvárlap hétfői számában azokat a brit sajtóban megjelent, neki tulajdonított kijelentéseket, amelyekben többek között Hitler válságkezelő intézkedéseinek hatékonyságát dicsérte. A Formula-1 főnöke struktúrákról beszélt.
 

Forrás: MTI

 

 

– Struktúrákról beszéltünk az interjúban, és arról, hogy olykor jó lehet, ha valamit korlátok nélkül, szigorúan tudnak kezelni, és dönteni róla. Azután megkérdezték, ismerek-e diktátorokat – magyarázkodott a 78 éves milliárdos.

Mint kifejtette, nem pozitív példaként hozta föl Hitlert, „hanem csak arra mutattam rá, hogy rettenetes bűntettei előtt sikeresen fellépett a munkanélküliség és a gazdasági válság ellen”.  Kijelentette, esze ágában sem volt megsérteni egy közösség érzéseit, hiszen legszűkebb baráti körében is sok zsidó van. – Mindenki, aki ismer, tudja, hogy soha nem támadnék kisebbségekre – állította.

Ecclestone többek között azt mondta a The Times című brit lap szombati számában: „Eltekintve a ténytől, hogy Hitlert meggyőzték, hogy olyan dolgokat tegyen, amelyekről nem tudom, valóban meg akarta-e csinálni vagy sem, sok embert irányíthatott, s el tudott intézni dolgokat”.

A Zsidó Világkongresszus e kijelentések miatt lemondásra szólította föl a brit üzletembert, és mindenünnen rengeteg bírálatot kapott. A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Ecclestone nem először kerül a kritikák kereszttüzébe. Egyszer például azt találta mondani, hogy a nőknek fehér ruhában kellene járniuk, “hiszen minden más háztartási gép is fehér”.
 

[popup][/popup]