Vezető pénzügyi szakembert a Bank Hapoalim élén

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael vezető bankja, a Bank Hapoalim Jair Szerusszit, az igazgatótanács elnökhelyettesét nevezte ki augusztus 1-i hatállyal az igazgatótanács elnöki posztjára.
 

Forrás: MTI

 

 

Szerusszi az elmúlt évtizedben az izraeli Pénzügyminisztériumban töltött be vezető pozíciókat, és számos magán pénzügyi területen is tevékenykedett. Jelenleg az Israel Corp., a DSPG és a Frutarom Industries vezérigazgatója, tagja a Héber Egyetem Kormányzótanácsának.

Kinevezésekor Szerusszi jelentős kihívásnak mondta, hogy “Izrael legnagyobb bankjának irányításában épp egy világgazdasági krízis idején vehet részt”.

A Bank Hapoalim 2004. januárban nyitott magyarországi bankképviseletet.

A tel-avivi székhelyű bankot 1921-ben alapították, ma Izrael legnagyobb kereskedelmi bankja, mérlegfőösszege meghaladja a 80 milliárd dollár. Mintegy 13 ezer munkatársat foglalkoztat Izraelben és öt kontinensen. Öt évvel ezelőtti megjelenése a magyarországi piacon azt érzékelteti, hogy jó üzleti lehetőségeket lát a régióban, főleg a privátbanki szolgáltatások területén, ahol igen erős pozíciókkal rendelkezik szerte a világon.
 

[popup][/popup]