14 éves izraeli modell a kifutón

Írta: nyugat.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Sofia Mechetner bármennyire is gyönyörű, még gyerek, a legutóbbi Christian Dior divatbemutatón azonban a mellbimbója is kivehető volt a ruhán keresztül.

A fiatal modellek nem számítanak újdonságnak a fashion worldben: ezeregy mesét hallottunk már apró gyerekekről, akik már ovisként a reflektorfényben pózolnak, tinédzserként pedig a legprofibb fordulókat hajtják végre a kifutó végén. Sőt, Kate Mosst is tizennégy évesen igazolták le a Storm Model Managementhez, Cara Delevingne pedig tíz évesen mutatkozott be az olasz Vogue címlapján – igaz, akkor még gyerekruhákat promózva.

Sofia Mechetner feltűnése azonban megkavarta kicsit a hullámokat. Az ifjú izraeli modell ugyanis mindössze 14 éves, mégis egy olyan lenge ruhát adtak rá a Christian Dior őszi-téli kollekcióját bemutató estén, ami látni engedte mellmagasságban azt, amit lenge ruhában, melltartó nélkül látni lehet. Mi sem mutatjuk meg, ahogy a Huffington Post is kikockázta a fotóját:

381320_sofia_mechetner fotó HuffPost

Mechetner két évre írt alá egy 74 millió forintnak megfelelő összegű szerződést a Diorhoz, annak ellenére, hogy a divatbiznisz fő szabályalkotói (British Fashion Council, Council of Fashion Designers of America) már korábban is arra kérték a tervezőket, hogy csak legalább 16 éves lányokat eresszenek a kifutóra.

Szegény családból jött

Ahogy több sajtótermék is beszámolt róla, a lány nem túl csillogó körülmények közül érkezett bele a modellvilágba, két másik lánytestvérével osztozik egy szűk szobán, édesanyjuk pedig három munkát végez egymás mellett, hogy 280 ezer forintnak megfelelő összeget szedjen össze hónapról-hónapra.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]